Berchem

5 Berchemse kandidaten!

Bij komende verkiezingen zullen maar liefst 5 Berchemse liberalen kandidaten zich aanbieden aan de kiezer: Christian Leysen, Sihame El Kaouakibi, Willem-Frederik Schiltz, Claude Marinower en Ann Bakelants.

Op 26 mei kan je meer dan ooit kiezen voor Berchem. Op de Vlaamse en federale lijst van Open Vld kandideren maar liefst 5 Berchemse liberalen. Eerder geraakte al bekend dat Antwerps topondernemer Christian Leysen de kamerlijst zou trekken. Op zijn lijst vinden we op plaats 12 ook nog Antwerps schepen Claude Marinower, die eerder al zetelde in de Kamer. Ook de Vlaamse Open Vld-lijst kleurt Berchems. Sociaal onderneemster Sihame El Kaouakibi, bekend van initiatieven zoals Let’s Go Urban, trekt samen met Bart Somers de lijst en wordt gevolgd door huidig Vlaams Parlementslid Willem-Frederik Schiltz op plaats 3. Tot slot zal ook voormalig districtsschepen en huidig provincieraadslid Ann Bakelants zich in de verkiezingsstrijd werpen van op plaats 29.

Met elk hun eigen accenten willen de 5 liberalen op Vlaams en federaal niveau zaken aanpakken die ook Berchem sterk aanbelangen, zoals bijvoorbeeld een betere mobiliteit en een beter leefmilieu. Maar ook een inclusieve economie waar iedereen kansen krijgt om vooruit te gaan en waar de overheid een betrouwbare bondgenoot is die doeners meer ruimte geeft.