Christian Leysen

Maatschappelijk geëngageerd ondernemen moet gestimuleerd worden!

Lijsttrekker – Kamer

Woonplaats: Berchem

Leeftijd: 64

Ondernemen zit mij in het bloed. In 1984 richtte ik Xylos op, een onderneming die uitgroeide tot vooraanstaand leverancier van hoogtechnologische ICT-diensten. Later werkte ik ook als CEO van maritiem dienstverlener Ahlers. In soms moeilijke politieke en economische tijden werkte ik aan de verdere groei van deze mooie bedrijven.

Als ondernemer wil ik dat de dingen vooruit gaan en dat mensen ruimte krijgen voor initiatief. Want vooruitgang creëert welvaart en daar wordt iedereen beter van. Op dat vlak heeft deze regering veel gerealiseerd maar het werk is nog niet af. We mogen nu niet stilvallen want er komen nog heel wat maatschappelijke uitdagingen op ons af. Hebben mijn kleinkinderen morgen nog een job, een plek om te wonen en zuurstof om te ademen? Deze verkiezingen worden een kantelpunt en daarin wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen.

Open Vld is een partij die naar de toekomst kijkt, gelooft in een samenleving waar mensen vrij aan kunnen meebouwen en waar een slimme en slanke overheid doet wat moet. Het is een partij waarin ik me thuis voel en daarom heb ik me kandidaat gesteld.