Philippe De Backer

Lijsttrekker 2018

Ik ben Philippe, 39 jaar, fiere vader van twee prachtige kindjes en gelukkig getrouwd met Marie. Ik ben opgegroeid in Kapellen en ondertussen trotse inwoner van de schoonste stad ter wereld. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin aan zee, of beter nog, in de zoo. Met kinderogen om me te gidsen zijn alle dieren plots nog imposanter. Ik geloof heilig in een positief mensbeeld waarbij elke persoon zijn kansen moet grijpen en zijn eigen toekomst vorm kan geven. Mijn lievelingssnacks zijn M&Ms. De blauwe. Met nootjes.

De liberale microbe is al aanwezig sinds mijn studies en doctoraat in de genetica en de moleculaire biologie. In een ver verleden was ik zelfs voorzitter van Jong VLD. Na een fantastische tijd in het Europees Parlement kreeg ik de kans om de fakkel van Staatssecretaris voor Bestrijding Sociale Fraude, Privacy en de Noordzee over te nemen.

Nu is het tijd voor een nieuwe strijd, die om de burgemeesterssjerp van Antwerpen. Waarom Antwerpen en waarom ik? Omdat Antwerpen het verdient om een vriendelijkere, properdere en veiligere stad zonder stilstand te worden. In deze uitdaging ben ik de bondgenoot van iedere Antwerpenaar die ook liefst een stad zonder zwerfvuil, zonder haantjesgedrag en zonder eindeloze files wilt. Voor jongeren waarvan hun toekomst telt, niet hun afkomst.  Voor ondernemers die in de stad écht willen kunnen ondernemen zonder te veel gedoe. En voor (groot)ouders die hun (klein)kinderen veilig naar school willen laten fietsen. Een Antwerpen waar iedereen trots op kan zijn dus. Ik heb er alvast heel veel zin in!

Volg me ook via deze website, facebookpagina of twitter!