District Berchem 7 augustus 2019

Primeur in België: district Berchem heeft eigen grafittitag

In aanloop naar het streetartfestival Meeting of Styles op en rond de Krugerstraat, stelde het district Berchem haar eigen ‘tag’ voor. Die werd ontworpen door het streetartcollectief Aerosol Kings, dat ook organisator is van Meeting of Styles. Berchem is hiermee het eerste bestuur dat een eigen tag heeft.

Een tag wordt in de graffitiwereld beschouwd als een soort van handtekening. Het district Berchem wil zich op de kaart zetten als streetartdistrict en een eigen tag helpt om die zichtbaarheid te verhogen. “Centraal op de site van het streetartfestival Meeting of Styles zal voortaan de tag BERCHEM STREETART DISTRICT pronken. De voorstelling van onze eigen tag zet meteen de start in van het streetartfestival Meeting of Styles voor komend weekend”, vertelt Kris Gysels, districtsschepen voor streetart.

Het nieuwe werk is meteen extra promotie voor Meeting of Styles en zal een centrale plaats op de site aan de Zomerfabriek behouden. “Deze plek vormt het pronkstuk van onze Berchemse streetart, want met 3.000 vierkante meter aan graffiti hebben we één van de langste graffitimuren van Europa”, vertelt Gysels.

Meeting of Styles

Meeting of Styles komt dit jaar naar Antwerpen, van vrijdag 9 augustus tot en met zondag 11 augustus. Zoals steeds komen er meer dan honderd (inter)nationale graffitikunstenaars op af, voornamelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Zij zullen hun kunstwerken plaatsen op een muur die start in de Krugerstraat en doorloopt tot in de Uitbreidingstraat. Het Antwerpse graffiticollectief Aerosol Kings, waarvan kunstenaar Rise One ook deel uitmaakt, zorgt jaarlijks voor de organisatie.